Oslo Legal Hackathon på Gyldendalhuset

Hovedformålet er å finne nye innovative løsninger som enten forbedrer og effektiviserer forretningsmessige løsninger innenfor juridisk sektor, eller gir lettere tilgang til å forstå og håndheve sine juridiske rettigheter.

I et 24-timers Legal Hackathon vil deltagerne få mulighet til å arbeide i multidisiplinære teams, som kombinerer skills, kunnskap og erfaring fra jus- og teknologisektoren for å skape innovative LegalTech-løsninger som gagner samfunnet og næringslivet.

Utfordringer i juridisk sektor som lag kan velge å jobbe med inkluderer "Hvordan gjøre jus mere tilgjengelig for folket?" og "Hvordan gjøre advokatbransjen mer effektiv?". Lagene kan velge å utvikle en prototype eller skape en visuell presentasjon for å pitche løsningen sin foran en jury bestående av eksperter fra bransjen. Premier deles ut til de beste løsningene på en premieseremoni etterfulgt av en Hackathon fest.

Deltagelse i Oslo Legal Hackathon er en utmerket mulighet til å aktivt delta i et multidisiplinært lag som bestreber seg på å løse utfordringer i juridisk sektor gjennom LegalTech løsninger i tillegg til å utvide sitt profesjonelle nettverk.

Organisering

Oslo Legal Hackathon (org. nr. 920 986 676) er en ideell forening stiftet 5. juni 2018 etter initiativ fra Lawbotics. Foreningens formål er å arbeide for økt kunnskap og oppslutning om bruk av teknologi innenfor juridisk sektor i Norge, for å fremme samfunnsutvikling, kunnskap og innovasjon i juridisk sektor.

Oslo Legal Hackathon 2019 er et samarbeidsprosjekt mellom Lawbotics og en rekke aktører som Quesnay, JUS Juristenes Utdanningssenter, Gyldendal, advokatfirmaene Hjort, Selmer, Haavind og BAHR, UiO Juridisk Fakulitet og OsloMet, samt andre sentrale bedrifter fra jus- og teknologisektoren.

Arrangøransvarlig og pressekontakt

Merete Nygaard, daglig leder og gründer av Lawbotics AS.

Hackathon Koordinator

Rikke Øksnes, Compliance Consultant hos Quesnay AS

Kommunikasjon/PR

Karen Lyche Oppegaard, marked- og innovasjonssjef how JUS – Juristenes Utdanningssenter

Økonomiansvarlig

Christopher Helgeby, direktør Advokatfirmaet Hjort

Deltagerkoordinator

Maria Botero, Head of People Operations hos Lawbotics AS

Eventlokale

Kristian Skeie, Publishing Director hos Gyldendal Rettsdata

Partnere til Oslo Legal Hackathon 2024

UiO logo
Lexolve logo
JUS_Logo_RGB_Svart
Gyldendal_logo.svg
Hjort ny
lovdata-logo-primaer
Selmer-logo-RGB-Aubergine
Help_Payoff_RGB_midt
Advokatforeningen logo resize 4
Haavind_Logo_Sort
Thommessen logo
Advisor logo
vegvesen-logo-farger-pos-rgb
Abion logo
Mekle_Logo_Digital_Black (1)
Appfarm_Logo_Dark-Grey_RGB
KVALE_LOGO_SORT

Bakgrunn for stiftelsen av Oslo Legal Hackathon

Lawbotics har siden august 2017 jevnlig arrangert Oslo Legal Tech Meetup. Her har en stadig voksende mengde mennesker interessert i grensesnittet jus og teknologi møttes for å lære om og diskutere hvilke innovasjoner som kan gjøres innenfor juridisk sektor. Oslo Legal Hackathon er en naturlig forlengelse av denne interessen, hvor deltakerne får praktisk erfaring og innsikt i mulighetene innenfor dette segmentet.

Hva er et hackathon?

Et hackathon er et intensiv sprint-lignende event hvor jurister, utviklere og innovatører samarbeider om å finne løsninger på ulike problemstillinger. Ideen er å samarbeide om å utvikle og skape noe innen en kort frist. Deltakerne starter fra scratch og må skape en prototype som virker innenfor de 24 timene konkurransen varer.

Et hackathon er for digitale tenkende og kreative mennesker som vil komme sammen for å transformere ideer til realitet.

Program og praktisk informasjon

Gyldendalhuset er åpent for alle deltakere fra hackathonet starter fredag 20. september 2019  kl. 14.00, til avslutning med premieutdeling og servering lørdag kveld 21. september 2019. Deltakerne tar med seg alt teknisk utstyr som kreves for å lage en prototype/fremvise konsept for en løsning. Mat, snack og drikke er dekket. Reise- og boutgifter dekkes av den enkelte deltaker.

Arrangementet starter fredag 21. september 2019 kl. 14.00, og avsluttes lørdag 21. september kl. 23.00

Fredag 20. september

  • Kl. 14.00–16.00 Velkommen, deltakerinformasjon og workshops
  • Kl. 16.00  Hackathon starter

Lørdag 21. september

  • Kl. 16.00 Final cutoff – alle stopper utvikling.
  • Kl. 17.30–20.30 Presentasjoner for jury
  • Kl. 20.30–23.00 premieutdeling og fest

Nærmere informasjon om programmet kommer.

Interessert i å delta?